T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - Şehit Mehmet Muratdağı Ortaokulu

Tarihçe

 

      "Ölüm bize ne uzak ,bize ne yakın ölüm.Ölümsüzlüğü tattık , bize ne yapsın ölüm." dizelerinin ardından bir güvercinin uçtuğu semadır AFRİN.

Ağlamak mı? Hayır ! Düğün dernek kuralım.

Kahpelerin soyunu şakağından vuralım!

On bir yiğit kanı var şimdi neden duralım!

Gerekirse kurşun yiyip yerden göğe uçalım´ Sinop´tan selamın verildiği yerdir Afrin.

      Onlarca yiğidin namus bildiği yerdir Afrin. Sevdiklerini geride bırakıp "zeytin dalı "uzatan yerdir Afrin. Mehmetlerin şehit verildiği "rütbedir" Afrin. Gül kokan tabutların taşıdığı yürektir Afrin. Sevginin , umudun , barışın ,ay yıldızlı selamın verildiği yerdir Afrin. Evlatları evlat bilip zeytin dalı tutan "eldir" Afrin. O ellerden biridir Afrin , Şehit Mehmet Muratdağı ´dır Afrin.

      

Duman bürüdü dağı 

Ağlıyor Türkmen bağı

Afrin´de şehit oldu

Er , Mehmet Muratdağı      dizelerinin döküldüğü Afrin şehididir Mehmet Muratdağı.

 

      Okulumuza 23 Ocak 2018´de Afrin´de şehit  düşen Mehmet Muraddağı´nın ismi verilmiştir. 20 Ocak 2018 tarihinde "Afrin Harekatına" katılmış , üç gün sonra 23 Ocak 2018´de Afrin´de şehit düşmüştür.Mehmet Muratdağı ile birlikte üsteğmen Oğuz Kaan Usta da aynı gün şehit düşmüş aziz naaşlarına iki ay ulaşılamamıştır. 

 

Afrin şehir merkezi kontrol altına alındıktan sonra 22 Mart 2018´de naaşı askeri uçakla Kayseri´ye getirilmiş 23 Mart 2018´de Kartal Şehitliği´ne defnedilmiştir.

Ruhu şad olsun.

 

Şaban Fazlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yaptırılan 24 derslik okul binası inşaatının tamamlandığına ilişkin yazıda " Yapım İşleri Geçici Kabul Tutanağı" ile söz konusu binada ortaokul açılmasının uygun olacağı 27/02/2018 tarihli ve 64416888-663.05/18 sayılı "inceleme raporu" ve açılacak okula " Şehit Mehmet Muratdağı Ortaokulu" adı verilmesi İl Milli Eğitim Komisyonunca karar verilmiştir.

     İlimiz Melikgazi İlçesi Yeniköy Mahallesine yaptırılan 24 derslik oklu binasının 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren " Şehit Mehmet Muratdağı Ortaokulu " adıyla eğitim-öğretime açılması uygun görülmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2019 - Güncelleme: 31.12.2021 22:41 - Görüntülenme: 986
  Beğen | 2  kişi beğendi